x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rămăşiţele umane descoperite sugerează o explozie la bordul avionului EgyptAir prăbuşit

Rămăşiţele umane descoperite sugerează o explozie la bordul avionului EgyptAir prăbuşit

24 Mai 2016   •   16:00
Rămăşiţele umane descoperite sugerează o explozie la bordul avionului EgyptAir prăbuşit

Rămăşiţele umane descoperite la locul prăbuşirii avionului EgyptAir în Marea Mediterană sugerează o explozie la bord, care ar fi cauza căderii aeronavei, a declarat un oficial egiptean specialist în medicină legală, informează marţi ABC News, citând AP.


Oficialul citat, rămas sub protecţia anonimatului, face parte din echipa egipteană de investigaţie şi a examinat personal rămăşiţele la morga din Cairo.

El a spus că toate cele 80 de resturi umane aduse la Cairo sunt de mici dimensiuni, cea mai mare fiind "de dimensiunea unei palme". "Nu există nici măcar o parte de corp întreagă - cum ar fi un braţ sau un cap", a adăugat el, precizând că "explicaţia logică pentru acest lucru este că s-a produs o explozie".

Totuşi, anchetatorii nu au descoperit până acum urme de explozibil, potrivit Reuters.

În acelaşi timp, un alt oficial specialist în medicină legală a afirmat că numai un număr mic de rămăşiţe a ajuns până acum şi că este prea devreme să se spună dacă a avut loc o explozie la bord.

Anchetatori francezi susţin că avionul a transmis o serie de avertismente care indicau detectarea de fum la bord, precum şi alte posibile defecţiuni la calculatorul de bord înainte ca avionul să dispară.

Semnalele nu indică posibilele cauze ale fumului, în timp ce experţi în aviaţie au afirmat că nu poate fi exclusă nici varianta unui sabotaj, nici cea a unei defecţiuni tehnice.

Pe de altă parte, potrivit unui oficial egiptean din domeniul aviaţiei, citat de BBC, autorităţile egiptene nu au observat ca avionul EgyptAir să fi făcut vreun viraj brusc şi să-şi fi schimbat direcţia înainte de a ieşi de pe radare.

Avionul Airbus A320 efectua o cursă Paris-Cairo, având 66 de persoane la bord, când a dispărut de pe radar în noaptea de miercuri spre joi.

Ministrul apărării elen, Panos Kammenos, a spus anterior că avionul a făcut un viraj de 90 de grade, apoi unul de 360 de grade, înainte de a se prăbuşi în mare.

Nici EgyptAir, nici Ministerul Aviaţiei Civile nu au făcut niciun comentariu privind ultimele manevre ale aparatului.

Explicaţia pentru această discrepanţă între evaluările oficialilor eleni şi egipteni din domeniul aviaţiei privind prăbuşirea nu este clară. î

Sursa: AGERPRES

×