x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reacția Comisiei Europene la retragerea candidaturii lui Ioan Mircea Pascu pentru postul de comisar interimar

Reacția Comisiei Europene la retragerea candidaturii lui Ioan Mircea Pascu pentru postul de comisar interimar

11 Sep 2019   •   14:45
Reacția Comisiei Europene la retragerea candidaturii lui Ioan Mircea Pascu pentru postul de comisar interimar

Comisia Europeană a luat notă de hotărârea guvernului român de a nu propune un comisar interimar pentru perioada rămasă până la 31 octombrie, când se termină mandatul actualului executiv comunitar. Și Estonia a decis să nu mai nominalizeze nicio persoană pentru acest post, ceea ce este în concordanță cu ceea ce a cerut actualul preşedinte Jean-Claude Juncker în iunie, după cum transmite CE. 

Fostul europarlamentar PSD, Ioan Mircea Paşcu, a anunțat că a fost informat de către ambasadorul României pe lângă UE, Luminiţa Odobescu, despre decizia luată de guvernul Dăncilă.

Liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, a cerut anterior executivului de la București să renunţe la nominalizarea lui Ioan Mircea Paşcu. "Salutăm decizia guvernului estonian de a nu mai propune un comisar interimar pentru restul mandatului, evitând o risipă inacceptabilă a banilor contribuabililor. Facem acum apel la Guvernul român să procedeze la fel. Procesul de aprobare din Parlament trebuie oprit", a spus Manfred Weber.

AGERPRES

×