x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Record de decese din cauza virusului SARS-CoV-2 în Rusia. Peste 8,6 milioane de persoane infectate

Record de decese din cauza virusului SARS-CoV-2 în Rusia. Peste 8,6 milioane de persoane infectate

04 Noi 2021   •   15:28
Record de decese din cauza virusului SARS-CoV-2 în Rusia. Peste 8,6 milioane de persoane infectate

Rusia a înregistrat 1.195 de decese provocate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cele mai multe într-o singură zi de la începutul pandemiei. Anunțul este făcut de Tass, care citează Centrul național de operațiuni anticoronavirus.

În plus, 40.217 cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrare în Rusia în ultima zi, ceea ce ridică numărul de cazuri confirmate la 8.673.860 de la începutul epidemiei.

Cinci regiuni din Rusia anunțau miercuri că vor prelungi lockdown-ul care a intrat în vigoare la nivel național pe 30 octombrie, ca răspuns la creșterea numărului de cazuri de COVID-19, iar numărul de decese cauzate de epidemia din țară a atins un nivel record. Autoritățile din regiunile Kursk și Briansk, care se învecinează cu Ucraina, regiunea Chelyabinsk, în apropiere de Munții Ural, Tomsk, în Siberia, și regiunea vestică Smolensk au declarat că restricțiile vor continua după 8 noiembrie.

Între timp, autoritățile din Moscova au declarat că afacerile se vor redeschide luni. Alte măsuri, inclusiv cerința ca cel puțin 30% din personal să lucreze de acasă, vor rămâne în vigoare.

În Rusia trăiesc aproximativ 146 de milioane de persoane.

Mediafax

×
Subiecte în articol: COVID Rusia