x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Regatul Sudanului de Nord. Un american şi-a transformat fiica în prinţesă, cumpărându-i un „regat” în Africa

VIDEO Regatul Sudanului de Nord. Un american şi-a transformat fiica în prinţesă, cumpărându-i un „regat” în Africa

de Alina-Elena Vasiliu    |    24 Iul 2014   •   15:41
VIDEO Regatul Sudanului de Nord. Un american şi-a transformat fiica în prinţesă, cumpărându-i un „regat” în Africa
Sursa foto: Regatul Sudanului de Nord. Un american şi-a transformat fiica în prinţesă, cumpărându-i un „regat” în Africa

Poveştile cu prinţi şi prinţese nu sunt totdeauna doar poveşti, aşa cum s-ar putea crede. O dovedeşte un american, care a găsit o metodă prin care s-o transforme pe fiica sa într-o adevărată prinţesă, scrie lefigaro.fr. Bărbatul i-a oferit fetiţei propriul „regat”, amplasat pe un teren din Africa, pe care nu l-a revendicat nimeni niciodată.

Când Emily, în vârstă de şapte ani, l-a întrebat pe tatăl său dacă va fi vreodată o prinţesă adevărată, Jeremiah Heaton a asigurat-o că aşa va fi şi s-a gândit la tot felul de metode prin care să-i poată îndeplini dorinţa micuţei.

Iniţial, Jeremiah a căutat terenuri în Antarctica, unde nu locuieşte nimeni, însă clauzele prevăzute în „Tratatul privind Antarctica” nu permit nimănui să intre în posesia unor teritorii din această regiune. Soluţia salvatoare a venit când tatăl a găsit o parcelă de pământ, care nu are nici un posesor. „Regatul” fetiţei este tocmai în Africa, în zona de nord-est, la graniţa dintre Egipt şi Sudan. Terenul este, de fapt, o zonă deşertică, măsurând câteva sute de kilometri pătraţi. Cum nimeni nu deţine posesia asupra acestui spaţiu, americanul s-a gândit să-i dăruiască fiicei sale teritoriul numit Bir Tawil, pe care Emily să-l poată transforma în „regatul” său.

Pe 16 iunie, când fiica sa îşi aniversa ziua de naştere, Jeremiah se afla chiar la Bir Tawil, după o călătorie de paisprezece ore. Scopul: să intre, în mod oficial, în posesia terenului pentru Emily, înfigând în pământ un steag, conceput de membrii familiei. De atunci, teritoriul poartă numele de Regatul Sudanului de Nord.

Toată afacerea l-a costat pe american 3.000 de dolari. Pentru a oficializa acţiunea de înnobilare a fetei, tatăl a postat pe Facebook un mesaj, în care le solicita cititorilor ca toţi cei care se adresează fiicei sale să folosească titulatura de „Prinţesă”.

Entuziasmată de cadou, Emily s-a gândit deja să amenajeze o grădină mare cât întregul teren pe care-l deţine şi să ajute copiii nevoiaşi din Africa, în vreme ce tatăl ei a deschis un birou la Washington, prin care face toate demersurile pentru ca „regatul” fiicei sale să fie recunoscut ca atare, în mod oficial. Când toată lumea va recunoaşte teritoriul, „regatul” pe care Jeremiah i l-a dăruit fetei sale ar putea figura pe hartă.



×