x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regatul Unit: Bărbatul care l-a atacat pe Neil Farage cu milkshake trebuie să plătească despăgubiri

Regatul Unit: Bărbatul care l-a atacat pe Neil Farage cu milkshake trebuie să plătească despăgubiri

18 Iun 2019   •   20:30
Regatul Unit: Bărbatul care l-a atacat pe Neil Farage cu milkshake trebuie să plătească despăgubiri

Bărbatul care a aruncat un milkshake pe liderul Partidului Brexit, Nigel Farage, a fost condamnat marţi la plata unor despăgubiri, după ce şi-a recunoscut vinovăţia, transmite Reuters.

Paul Crowther, în vârstă de 32 de ani, a recunoscut că a comis infracţiunile de agresiune simplă şi distrugere cu intenţie la un eveniment electoral din Newcastle, în nordul Angliei, înaintea alegerilor europarlamentare de luna trecută. După incident, el a fost arestat şi a declarat presei că a fost vorba de "dreptul de a protesta împotriva unor oameni ca şi el". Ulterior, şi-a pierdut locul de muncă.

Instanţa a dispus ca Crowther să îi plătească lui Farage 350 de de lire sterline (aproximativ 390 de euro) - costul unei lavaliere distruse şi al curăţării costumului. În plus, l-a condamnat la 150 de ore de muncă neremunerată.

Chris Atkinson, reprezentantul procuraturii, a declarat că politicienii trebuie să îşi poată desfăşura campaniile legitime fără teama de atacuri fizice. "Deşi persoanele obişnuite au dreptul democratic de a protesta paşnic, este complet justificată acuzarea în toate cazurile în care astfel de proteste depăşesc limita care le desparte de comportamentul infracţional".

Partidul pro-Brexit înfiinţat recent de Farage a obţinut cele mai multe voturi la alegerile din Regatul Unit pentru Parlamentul European promiţând să retragă ţara din Uniunea Europeană fără niciun acord. 

Şi alţi politicieni britanici au fost atacaţi recent de protestatari care au aruncat în ei cu milkshake-uri - băuturi reci pe bază de lapte.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: farage despăgubiri milkshake