x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele Suediei face apel la mass-media să dea dovadă de responsabilitate şi de obiectivitate

Regele Suediei face apel la mass-media să dea dovadă de responsabilitate şi de obiectivitate

23 Feb 2017   •   14:43
Regele Suediei face apel la mass-media să dea dovadă de responsabilitate şi de obiectivitate

Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei a făcut apel joi la mass-media să dea dovadă de responsabilitate şi de obiectivitate în prezentarea situaţiei din Suedia, fără a menţiona polemica provocată de declaraţiile preşedintelui american Donald Trump cu privire la provocările integrării în această ţară scandinavă, relatează AFP. 

"Este important pentru imaginea Suediei în lume să se relateze despre reuşitele sale", a declarat regele pentru cotidianul Sydsvenskan. "Şi acest lucru este imposibil fără mass-media serioase care să se bazeze pe surse de încredere", a mai spus el. 

Pentru a-şi apăra politica de imigrare restrictivă, Donald Trump a menţionat Suedia ca exemplu a ceea ce nu trebuie făcut în materie de primire a străinilor, lăsând să se înţeleagă faptul că ţara se confruntă cu un val de violenţe de la sosirea în ţară a 244.000 de migranţi în 2014 şi 2015. 

Nici o statistică nu a susţinut declaraţiile preşedintelui american rostite sâmbătă într-un discurs în Florida, însă revoltele izbucnite luni într-o suburbie a oraşului Stockholm au părut să arunce în aer argumentele invocate de autorităţile suedeze pentru a-i da replica noului preşedinte al Statelor Unite. 

Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei a lăudat activitatea de cercetare pe probleme de imigrare şi de integrare realizată de Universitatea din Malmo (sud), unde s-a aflat în vizită miercuri împreună cu guvernatorul general al Canadei, David Johnston. 

"Este important ca această cercetare să continue", a spus el.

AGERPRES

×