x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regimul sirian avertizează: O să-i trimitem pe agresori în coşciuge din lemn înapoi în tările lor

Regimul sirian avertizează: O să-i trimitem pe agresori în coşciuge din lemn înapoi în tările lor

06 Feb 2016   •   15:16
Regimul sirian avertizează: O să-i trimitem pe agresori în coşciuge din lemn înapoi în tările lor

Regimul sirian a avertizat sâmbătă cu privire la orice fel de intervenţie terestră străină pe teritoriul său după informaţii conform cărora se are în vedere trimiterea de trupe saudite şi turceşti în Siria, informează AFP.

"Orice intervenţie terestră pe teritoriul sirian fără autorizarea guvernului este o agresiune căreia va trebui să ne opunem", a declarat şeful diplomaţiei siriene, Walid Mouallem, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Damasc. "Nimeni să nu se gândească să agreseze Siria sau să-i violeze suveranitatea, căci îi vom trimite (pe agresori), fie ei saudiţi sau turci, în coşciuge de lemn în ţările lor. Aceasta va fi soarta oricui va dori să participe alături de terorişti la agresiunea împotriva Siriei", a adăugat el.

Trupele proregim au înregistrat numeroase succese în faţa rebelilor, după intervenţia, începând cu luna septembrie 2015, a aliatului rus în conflictul din Siria, notează France Presse.

Regimul preşedintelui Bachar al-Assad îi consideră terorişti pe militanţi, rebeli şi jihadişti, în slujba puterilor regionale precum Arabia Saudită, Turcia şi Qatar. AGERPRES

×