x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regina Elisabeta a II-a, după Brexit: 'Sunt încă în viaţă'

Regina Elisabeta a II-a, după Brexit: 'Sunt încă în viaţă'

28 Iun 2016   •   11:42
Regina Elisabeta a II-a, după Brexit: 'Sunt încă în viaţă'

"Sunt încă în viaţă, ha!", a declarat, pe un ton glumeţ, luni, regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în prima sa apariţie publică după decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, relatează marţi AFP.


Remarca sa a venit după o săptămână extrem de agitată în Marea Britanie, în timpul unei vizite de două zile în Irlanda de Nord.

'Bună ziua. Ce mai faceţi?', a întrebat-o vicepremierul Irlandei de Nord, Martin McGuinness, dând mâna cu suverana Marii Britanii în faţa camerelor de filmat.

"Sunt încă în viaţă, ha!", a răspuns amuzată regina, care a sărbători în aprilie 90 de ani. 'Am fost foarte ocupată, multe lucruri s-au întâmplat", a adăugat ea.

Spre deosebire de referendumul asupra independenţei Scoţiei în 2014, Elisabeta a II-a nu a comentat oficial rezultatul consultării de joia trecută care a lansat Marea Britanie pe calea Brexit-ului.

Martin McGuinness, fost responsabil al Armatei Republicane Irlandeze (IRA), a refuzat să comenteze schimbul său de opinii cu regina. 'Am vorbit despre multe lucruri, dar nu vă voi spune nimic', a spus tranşant el.

Sursa: AGERPRES

×