x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regina Elisabeta a-II-a şi-a dat oficial consimţământul la căsătoria prinţului Harry cu Meghan Markle

Regina Elisabeta a-II-a şi-a dat oficial consimţământul la căsătoria prinţului Harry cu Meghan Markle

15 Mar 2018   •   22:00
Regina Elisabeta a-II-a şi-a dat oficial consimţământul la căsătoria prinţului Harry cu Meghan Markle

Regina Elisabeta a-II-a şi-a dat oficial consimţământul la căsătoria nepotului ei, prinţul Harry, cu actriţa americană Meghan Markle, informează AFP.

"Îmi declar consimţământul la un contract de căsătorie între preaiubitul meu nepot Prinţul Henry Charles Albert David de Wales şi Rachel Meghan Markle" a scris regina miercuri într-o scrisoare adresată Consiliului privat, organismul responsabil pentru consilierea sa.

Potrivit legii britanice, o persoană care figurează printre cele şase în ordinea succesiunii la tronul britanic trebuie să obţină consimţământul reginei înainte de a se căsători.

Prinţul Harry, în vârstă de 33 de ani, este al cincilea în ordinea succesiunii după tatăl său, prinţul Charles, fratele său, prinţul William şi copiii acestuia, George şi Charlotte. Naşterea celui de-al treilea copil al prinţului William şi al soţiei sale, Kate, programată pentru luna aprilie, îl va aduce pe Harry pe locul al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.

Harry şi Meghan au o relaţie din iulie 2016 şi s-au mutat într-un cottage al Palatului Kensington, unde locuiesc William, soţia lui, Kate şi cei doi copii ai lor. În noiembrie 2017, cei doi şi-au anunţat nunta, programată să aibă loc pe data de 19 mai la St George's Chapel, din castelul Windsor, în apropiere de Londra.

În vederea căsătoriei cu prinţul Harry, Meghan Markle a fost botezată şi confirmată în ritul Bisericii Anglicane în cadrul unei ceremonii private oficiate de arhiepiscopul de Canterbury.

Meghan Markle a participat pentru prima dată luni la un eveniment oficial în prezenţa Elisabetei a II-a, o comemorare organizată pentru Ziua Commonwealth-ului. Actriţa a petrecut Crăciunul alături de familia regală la Sandringham, reşedinţa reginei din Norfolk, estul Angliei.AGERPRES

×