x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regizorul american Peter Bogdanovich a murit la vârsta de 82 de ani

Regizorul american Peter Bogdanovich a murit la vârsta de 82 de ani

07 Ian 2022   •   10:00
Regizorul american Peter Bogdanovich a murit la vârsta de 82 de ani

Peter Bogdanovich, regizorul american cunoscut pentru filme precum "The Last Picture Show" și "Paper Moon", a murit la vârsta de 82 de ani, a confirmat joi agentul său, conform BBC.

Drama sa The Last Picture Show din 1971, laa care a fost și co-scenarrist, i-a adus opt nominalizări la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun regizor. Filmul, a cărui acțiune se petrece într-un oraș din Texas, a avut o distribuție alcătuită din vedete în ascensiune, printre care Jeff Bridges și Cybill Shepherd.

În 2014, a revenit cu primul său film după 13 ani. She's Funny that Way, cu Owen Wilson și Imogen Poots în rolurile principale, a fost "o celebrare a vechiului Hollywood", a scris la vremea respectivă Nicholas Barber de la BBC Culture.

Bogdanovich a jucat și pe micul ecran, apărând în serialul The Sopranos de la HBO, unde a interpretat rolul unui psihoterapeut.

Născut în 1939, Bogdanovich a devenit interesat de cinema de la o vârstă fragedă.

Între 12 și 30 de ani, el a ținut o evidență a fiecărui film pe care l-a văzut, împreună cu o mică recenzie pe o fișă.

În adolescență, a urmat cursurile unei școli de actorie, iar după ce a terminat a acceptat mici roluri în teatru și la televiziune, relatează New York Times.

Francis Ford Coppola, regizorul filmului "The Godfather", a spus că este "devastat" de această veste. "Fie ca el să doarmă în fericire pentru eternitate, bucurându-se pentru totdeauna de fiorul aplauzelor noastre", a spus el.

Guillermo del Toro, regizorul filmului "Labirintul lui Pan", a scris pe Twitter: "A fost un prieten drag și un campion al cinematografiei".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: peter bogdanovich