x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Restricții pe piața NASDAQ pentru limitarea accesului companiilor chineze pe bursa americană

Restricții pe piața NASDAQ pentru limitarea accesului companiilor chineze pe bursa americană

19 Mai 2020   •   15:58
Restricții pe piața NASDAQ pentru limitarea accesului companiilor chineze pe bursa americană
Sursa foto: antena1

Nasdaq Inc va impune restricţii la Ofertele Publice Iniţiale (IPO), acestea împiedicând în bună măsură companiile chineze să acceadă pe bursa americană, potrivit unor surse anonime, citate de Reuters.

Decizia este provocată de temerile privitoare la lipsa transparenţei din registrele contabile ale unor societăți din China şi legăturile apropiate ale acestora cu persoane care le pot furniza informații.

Într-un moment în care tensiunile dintre cele două țări sunt în creștere, noile reglementări Nasdaq vor inflama și mai mult relațiile americano-chineze. 

Nasdaq a început încă de anul trecut să impună limite în privința listărilor, motiv pentru care acțiunile companiilor chineze nu sunt foarte tranzacționate.

În luna aprilie, Luckin Coffee, care s-a listat pe bursa din SUA la începutul anului 2019, a anunţat o investigaţie internă, ca urmare a unor nereguli. 

Prin noile reglementări vor fi solicitate unor companii străine, printre care și celor din China, să obțină 25 de miliarde de dolari în cadrul IPO, sau minimum un sfert din capitalizarea bursieră post-listare. 

Este prima dată în istoria Nasgaq, când operatorul bursier stabileşte o valoare minimă a mărimii IPO. 

×
Subiecte în articol: nasdaq China bursa sua