x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Revista „The Lancet” respinge acuzaţiile lui Trump la adresa OMS

Revista „The Lancet” respinge acuzaţiile lui Trump la adresa OMS

19 Mai 2020   •   21:50
Revista „The Lancet” respinge acuzaţiile lui Trump la adresa OMS

Revista medicală britanică „The Lancet” a respins, marţi, afirmaţiile preşedintelui SUA, Donald Trump, privind ignorarea de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a relatărilor de presă despre coronavirus în decembrie 2019, inclusiv a unui articol al publicaţiei.

Într-o scrisoare adresată directorului general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, Donald Trump a acuzat că organizaţia „a refuzat să investigheze independent relatările credibile care intrau direct în contradicţie cu anunţurile oficiale ale Administraţiei Chinei”.

„Această afirmaţie este incorectă factual. «The Lancet» nu a publicat niciun articol în decembrie 2019 referitor la vreun virus ori la vreo epidemie în oraşul Wuhan sau în alte zone din China”, a transmis publicaţia.

„Primele relatări au fost publicate pe 24 ianuarie 2020. Într-un articol publicat de Chaolin Huang şi de colegi, erau descrişi primii 41 de pacienţi din Wuhan care aveau coronavirus. Oamenii de ştiinţă şi medicii care au efectuat acest studiu erau toţi din instituţii chineze. Au colaborat cu noi pentru a transmite rapid informaţii despre noua epidemie şi despre boala provocată, pentru a le pune la dispoziţie în mod complet şi liber publicului internaţional. Un alt articol, elaborat de Jasper Chan şi de colegi, publicat tot pe 24 ianuarie, a prezentat primele dovezi ştiinţifice care confirmau transmiterea noului virus de la om la om. Acest articol includea declaraţiile unor oameni de ştiinţă şi medici din Hong Kong şi din China continentală”, precizează redacţia „The Lancet”.

„Acuzaţiile formulate la adresa OMS în scrisoarea preşedintelui Trump sunt grave şi afectează eforturile de intensificare a cooperării internaţionale pentru aducerea sub control a acestei pandemii. Este esenţial ca orice evaluare a reacţiei globale să se bazeze pe o prezentare factuală exactă a ceea ce s-a întâmplat în decembrie şi ianuarie”, subliniază „The Lancet”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: acuzatii trump la adresa omc