x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rex Tillerson, demis pe Twitter

Rex Tillerson, demis pe Twitter

14 Mar 2018   •   14:10
Rex Tillerson, demis pe Twitter

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat, ieri, demiterea secretarului de Stat, Rex Tillerson, care va fi înlocuit cu Mike Pompeo, actualul director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA). El nu i-a comunicat lui Tillerson motivul demiterii.

Trump a făcut anunţul pe platforma de microblogging Twitter. „Mike Pompeo, directorul CIA, va deveni noul secretar de Stat. Va avea o activitate formidabilă! Îi mulţumesc lui Rex Tillerson pentru activitate!”, a transmis Trump. „Gina Haspel va fi noul director al CIA, prima femeie numită în această funcţie. Felicitări tuturor!”, a adăugat el. Tillerson se află în prezent într-un turneu în Africa, pe care probabil îl va încheia mai devreme. În urmă cu câteva zile, Tillerson afirmase că Trump a luat „de unul singur” decizia de a se întâlni cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, în contextul în care hotărârea a generat surprindere în SUA, inclusiv în rândul funcţionarilor de la Casa Albă. În ultimele luni, Trump și Tillerson au avut mai multe divergențe. „Rex Tillerson intenţiona să rămână în funcţie”, a declarat, pe de altă parte, subsecretarul de Stat pentru Diplomaţie Publică şi Afaceri Publice, Steven Goldstein. Într-o declaraţie făcută după anunţul demiterii lui Tillerson, Trump a explicat că a luat „de unul singur” această hotărâre.

Surse politice susțin că Trump dorea să-l înlocuiască pe Tillerson, fiind nemulţumit că acesta nu a negat clar că l-a numit „imbecil”.

 

 

 

×
Subiecte în articol: rex tillerson demis