x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ridicolul se bate cu demagogia, Trump vrea să fie numit ”Mr. Brexit”

Ridicolul se bate cu demagogia, Trump vrea să fie numit ”Mr. Brexit”

26 Aug 2016   •   16:03
Ridicolul se bate cu demagogia, Trump vrea să fie numit ”Mr. Brexit”

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, s-a autoproclamat joi din nou 'Mister Brexit', la o zi după ce a apărut la un miting în SUA cu britanicul Nigel Farage, fostul lider al partidului antiimigraţie UKIP şi care a condus campania din Marea Britanie în favoarea ieşirii acestei ţări din Uniunea Europeană, transmite EFE.

'Îmi puteţi spune Mr. Brexit', a spus Trump la un miting desfăşurat la Manchester (New Hampshire), în nord-estul SUA. Trump a profitat de ocazie pentru a o ataca din nou pe contracandidata sa democrată, Hillary Clinton, pe care a acuzat-o că îi 'ameninţă pe alegători' şi că îi prezintă 'pe americanii decenţi drept rasişti'. '(...) sunt aceleaşi tactici pe care le-a folosit establishment-ul (britanic) pentru a încerca să-i sperie pe cetăţenii britanici ca să nu voteze pentru schimbare', a spus Trump, care a adăugat: 'Nu a funcţionat acolo, nu va funcţiona nici aici'. 'Americanii sunt pregătiţi să voteze pentru libertate, şanse şi dreptate. Sunt pregătiţi să recapete controlul asupra viitorului lor', a continuat candidatul republican.

Ultimele sondaje de opinie îi oferă lui Hillary Clinton un avantaj confortabil în faţa lui Trump, atât la nivel naţional, cât şi în statele-cheie care vor decide rezultatul scrutinului prezidenţial din 8 noiembrie.

AGERPRES/

×