x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/INFO

ROMANI IN LUME/INFO

21 Oct 2004   •   00:00

21 octombrie 2004

EXPOZITIE. Institutul Cultural Roman din Tel Aviv va gazdui incepand de duminica, 24 octombrie, expozitia de tapiserie a Celei Neamtu si expozitia de sculptura Tuvia Juster. Accesul publicului va fi permis de la ora 18:00, in fiecare zi. Expozitia va fi deschisa pana la data de 10 noiembrie. Cela Neamtu a absolvit Academia de Arta din Bucuresti in 1966 si a expus in peste 20 de tari.

PREMIERA. Teatrul Majestic din Toronto prezinta in premiera comedia "Steaua fara nume" de Mihail Sebastian. Spectacolele vor avea loc la Teatrul Crescent si vor incepe de la ora 19:00 sambata seara, pe 23 octombrie, si de la ora 15:00, duminica. Adresa Teatrului este: 2365 Bayview Avenue, Toronto, On, M2L 1A2 - Bayview Ave. nord de Lawrence Ave. Biletele costa 20 de dolari si se pot procura/rezerva la numarul de telefon 905-421-9016. Pe site-ul teatrului,, www.TeatrulMajestic.org, pot fi gasite si alte informatii.

ZARAGOZA. Populatia romana din Aragon numara 17.000 de persoane si e in crestere, a anuntat saptamana trecuta ambasadorul Romaniei la Madrid, Stelian Oancea. "Imigratia romana in Spania este favorizata de dificultatea de a trece de la o economie centralizata la una de piata", a spus el la inaugurarea ciclului de manifestari "Zaragoza in lume", la Casa de Cultura din Zaragoza. Manifestarile culturale care se vor prelungi pana in noiembrie au ca obiectiv cunoasterea tarilor din care provin mare parte din imigrantii din comunitate.
"Intrarea Romaniei in Uniunea Europeana in 2007 va ajuta economia tarii, dar pana atunci va fi foarte greu sa controlam emigratia, care, pe de alta parte, este un drept recunoscut intr-o tara democratica", a mai adaugat Oancea.

VOTEAZA.ORG. Romanii din diaspora pot accesa site-ul www.voteaza.org pentru a afla informatii despre posibilitatea de a vota in Franta, Belgia, Italia, Canada, Germania, SUA, Noua Zeelanda, Finlanda, Marea Britanie sau Elvetia, informeaza Romanian Global News. Site-ul face parte dintr-o campanie cu scopul de a-i determina pe romanii aflati in strainatate sa participe activ la vot in 28 noiembrie. Conform ultimelor statistici, 10% din populatia Romaniei se afla in strainatate, majoritatea la lucru si cealalta parte la studii.

×
Subiecte în articol: diaspora