x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românii sunt în topul numărului de imigranţi din Germania

Românii sunt în topul numărului de imigranţi din Germania

26 Sep 2016   •   20:37
Românii sunt în topul numărului de imigranţi din Germania
Sursa foto: pixabay.com

Oficiul Federal Pentru Migraţie şi Refugiaţi din Germania a realizat un raport anual privind imigraţia, din care reiese că în anul 2016, mai mult de jumătate dintre imigranţii intracomunitari au hotărât să se stabilească în Germania. 

Astfel, 55% dintre imigranții sosiți din țări membre ale Uniunii Europene au ales Germania ca țară de destinație, scrie Ziarul Românesc din Germania. Cei mai mulți dintre aceștia au venit din estul și sud-estul Europei. Un val semnificativ de oameni au ajuns aici după ce România și Bulgaria au fost acceptate în spațiul comunitar, se mai arată în raportul citat de ka-news.de.

În orașul Karlsruhe (landul Baden-Württemberg) situat în sud-vestul Germaniei, românii au o pondere de 20,2% dintre imigranţii intracomunitari fiind urmați de italieni (16,9%), polonezi (11,7%) și croați (10,5%). Bulgarii sunt pe locul șapte în acest clasament, fiind întrecuți de francezi și spanioli.

Din 2007 și până în 2015, numărul românilor înregistrați în acest oraș a crescut de la aproximativ 1.200 de persoane, la mai mult de cinci mii şi aproape 52% dintre ei trăiesc acolo de mai puțin de doi ani.

Edilul Martin Lenz a declarat, în cadrul unei ședințe de consiliu, că trebuie studiate îndeaproape și condițiile în care trăiesc toți acești imigranți, pentru a putea da asigurări că aceștia se integrează cu succes.„E nevoie de o cooperare strânsă, în urma căreia să avem informații cu privire la locuințele în care trăiesc, la condițiile de muncă pe care le au, la stările acestora de sănătate și nivelul de educație sau calificările pe care le dețin”, a subliniat Lenz.

×