x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rowan Atkinson alias Mr. Bean: Trebuie să fim liberi să ne putem insulta reciproc!

Rowan Atkinson alias Mr. Bean: Trebuie să fim liberi să ne putem insulta reciproc!

19 Oct 2012   •   12:37
Rowan Atkinson alias Mr. Bean: Trebuie să fim liberi să ne putem insulta reciproc!
Sursa foto: JOEL SAGET/AFP

Actorul britanic Rowan Atkinson, interpretul personajului Mr. Bean, a cerut operarea unor modificări în legea britanică pentru a "stopa înspăimântătoarea cultură a cenzurii", care a dus la arestarea unui predicator, a unui opozant al cultului scientologic şi chiar a unui student care a făcut o glumă la adresa calului unui polişist.

Rowan Atkinson a criticat "noua intoleranţa" din spatele acestei legi controversate, care a scos în afara legii "cuvintele insultătoare şi comportamente", scrie Daily Mail.

Lansând un apel pentru abrogarea unei părti din legea Ordinii Publice, actorul britanic a spus că acest act normativ "are un efect de diminuare a exprimarii libere".

"Problema evidentă pe care o ridică scoaterea în afara legii a insultelor constă în faptul că prea multe lucruri vor putea fi interpretate ca făcând parte din această categorie. Criticile, ridicolul, sarcasmul, care abia dacă reprezintă un punct de vedere alternativ la normele considerate clasice, vor putea fi interpretate drept insulte. Legea nu ar trebui să stimuleze şi să instige noul tip de intoleranţă" , a spus actorul.

×
Subiecte în articol: mr. bean rowan atkinson insulte