x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a bombardat 60 de obiective ale SI şi a ucis doi comandanţi ai jihadiştilor, în utimele 24 de ore

Rusia a bombardat 60 de obiective ale SI şi a ucis doi comandanţi ai jihadiştilor, în utimele 24 de ore

09 Oct 2015   •   18:03
Rusia a bombardat 60 de obiective ale SI şi a ucis doi comandanţi ai jihadiştilor, în utimele 24 de ore

Aviaţia rusă a efectuat 67 de raiduri în ultimele 24 de ore şi a lovit 60 de obiective ale grupării jihadiste Statul Islamic, a anunţat vineri şeful adjunct al Statului Major al forţelor ruse, generalul Igor Makuşev, citat de RIA Novosti.

''În ultimele 24 de ore, de la baza aeriană Hmeymim au fost efectuate 67 de raiduri. Avioane SU-34M şi Su-25SM au lovit 60 de obiective ale teroriştilor'' în provinciile Raqa, Latakia, Hama, Idleb şi Alep, a precizat generalul rus.

În acelaşi timp, Igor Makuşev a informat că aviaţia rusă a distrus o tabără de pregătire a unei grupări islamiste şi a ucis doi comandanţi ai Statului Islamic.

''Bombe de precizie de tip KAB-500S au distrus o tabără de instruire a grupării islamiste armate Liwa al-Haqq. În urma atacului, au fost lichidaţi doi comandanţi ai Statului Islamic şi aproximativ 200 de militanţi'', a indicat generalul Makuşev, potrivit agenţiei TASS.

Moscova anunţă în fiecare zi rezultatele operaţiunilor ruse în Siria, de la lansarea campaniei sale militare în această ţară, la 30 septembrie. Miercuri, Rusia a folosit pentru prima dată rachete de croazieră în cadrul acestei operaţiuni, patru crucişătoare lansând din Marea Caspică 26 de astfel de proiectile asupra a 11 ţinte ale Statului Islamic în Siria, după cum a indicat ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu. Ulterior, un oficial american a declarat că rachetele ruse au căzut în Iran, o informaţie dezminţită atât de Moscova, cât şi de Teheran.

Moscova susţine că operaţiunile sale în Siria vizează grupările teroriste, în special Statul Islamic. Însă SUA, care conduc coaliţia internaţională ce efectuează de un an lovituri aeriene împotriva grupării jihadiste din Siria, acuză Moscova că intevenţia sa are de fapt ca scop salvarea regimului de la Damasc, condus de aliatul său, preşedintele Bashar al-Assad.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: siria Rusia statul islamic