x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia face manevre cu rachete în Crimeea

Rusia face manevre cu rachete în Crimeea

24 Apr 2018   •   10:00
Rusia face manevre cu rachete în Crimeea

Rusia a demarat o serie de exerciţii militare în Crimeea - peninsulă ucraineană anexată de Moscova în 2014 -, în cadrul cărora vor fi simulate acţiuni de 'identificare a navelor apartinand unui inamic convenţional', a anuntat Flota Rusiei din Marea Neagră.

 

Fara a preciza durata manevrelor, comuncatul emis in acest sens precizeaza ca vor fi implicate de rachete de croaziera. In Crimeea au fost desfasurate sisteme tip 'Bastion' şi 'Ball'. Primul este destinat acoperirii zonei de coasta pe o distanţă de până la 600 km. 'Ball' este echipat cu rachete X-35, capabile să distrugă ţinte la o distanţă de până la 120 km - atât ziua, cât şi noaptea - în orice fel de condiţii meteorologice.

A doua etapă a exerciţiului prevede desfăşurarea sistemelor de rachete pe teren şi schimbarea poziţiilor de foc. Etapa finală vizează identificarea ţintelor navale de suprafaţă şi transmiterea informaţiilor la punctul de comandă.  Rusia a mai efectuat aplicaţii cu bateriile de rachete 'Bastion' şi 'Ball' în februarie în Crimeea, atunci fiind exersata 'distrugerea ţintelor marine' ale unui inamic convenţional.

Presa de la Kiev mentioneaza, in context ca, in martie, armata rusă a efectuat exerciţii pe 19 poligoane, inclusiv în apropierea frontierei cu Ucraina. Aproximativ 8.000 de militari şi circa 1.400 de echipamente militare au fost implicate în respectivele aplicaţii, inclusiv lansatoare de rachete 'Tornado', 'Grad' şi 'Uragan', lansatoare de artilerie cu autopropulsie 'Hosta', 'Msta - S' şi 'Akaţia', sisteme autopropulsate de rachete antitanc 'Hrizantema'.

La inceputul lunii aprilie, ministrul apărării ucrainean, Stepan Poltorak, a declarat că Rusia a concentrat la graniţa cu Ucraina 19 grupuri tactice, care inseamna peste 77.000 de persoane, 1.000 de tancuri, 2.300 de blindate, 1.100 de sisteme de artilerie şi aproximativ 400 de alte sisteme de luptă. Moscova a dezmintit informatia. AGERPRES

×