x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a început testarea vaccinului împotriva noului coronavirus. 40.000 de locuitori din Moscova urmează să fie vaccinați

Rusia a început testarea vaccinului împotriva noului coronavirus. 40.000 de locuitori din Moscova urmează să fie vaccinați

09 Sep 2020   •   16:38
Rusia a început testarea vaccinului împotriva noului coronavirus. 40.000 de locuitori din Moscova urmează să fie vaccinați

Autoritățile de la Moscova au anunțat, miercuri, că au început testarea vaccinului rus împotriva noului coronavirus pe 40.000 de locuitori ai capitalei, potrivit AFP.

„Primii participanți au fost vaccinați astăzi în centrele medicale din capitală”, a declarat, în cadrul unui comunicat, viceprimarul Moscovei, Anastasia Rakova.

Rusia a anunțat la începutul lunii august că a dezvoltat primul vaccin împotriva noului coronavirus, în centrul de cercetare Nikolai-Gamaleia. La acel moment, Vladimir Putin a declarat că una dintre fiicele sale a fost vaccinată.

Vaccinul, denumit Sputnik V, a fost criticat în întrega lume, în special din cauza absenței fazei finale de testare la momentul anunțării. Organizația Mondială a Sănătății chiar a îndemnat la prudență în ceea ce privește vaccinul dezvoltat de ruși.

„Uneori, cercetătorii individuali pretind că au găsit ceva, ceea ce e o veste bună, dar între a găsi și a avea un indiciu că ar putea fi un vaccin care să funcționeze, e o mare diferență”, a declarat, la acea vreme, purtătorul de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății, Christian Lindmeier.

 

×