x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a lansat spre ISS o navă cargou care transportă tehnologie germană

Rusia a lansat spre ISS o navă cargou care transportă tehnologie germană

13 Feb 2018   •   14:01
Rusia a lansat spre ISS o navă cargou care transportă tehnologie germană

O rachetă rusească a decolat marţi de pe cosmodromul de la Baikonur şi a lansat pe orbită spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) o capsulă de aprovizionare care conţine o antenă pentru un proiect de cercetare germano-rus pentru monitorizarea tiparelor de migraţie ale faunei sălbatice, relatează DPA şi AFP. 

Proiectul intitulat Iniţiativa ICARUS îşi propune să contribuie la eforturile de conservare ale faunei sălbatice studiind migraţia intercontinentală şi la aprofundarea înţelegerii modului în care animalele interacţionează cu dezvoltarea umană şi pericolele naturale, precum cutremurele. 

Racheta Soyuz a decolat de pe cosmodromul Baikonur, pe care Rusia îl închiriază în ţara vecină Kazahstan. Racheta Soyuz 2.1 a plasat capsula cargou pe orbită la opt minute după ce a decolat fără probleme la ora locală 14:13 (08:13 GMT), potrivit imaginilor difuzate de agenţia spaţială rusă Roskosmos. Nava de aprovizionare Progress ar urma să ajungă pe ISS joi, în jurul orei 10:45 GMT. 

Naveta transportă aproape 1.400 de kilograme de hrană deshidratată, circa 900 kg de combustibil, 430 de litri de apă şi 46 de kilograme de aer comprimat şi oxigen în containere, a anunţat agenţia Roscosmos într-un comunicat. 

În prezent, la bordul ISS se află şase astronauţi: Anton Shkaplerov şi Alexander Misurkin din Rusia, Mark Vande Hei, Joe Acaba şi Scott Tingle din SUA şi Norishige Kanai din Japonia.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia navă cargou ISS