x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a prezentat un avion de luptă de ultimă generație

Rusia a prezentat un avion de luptă de ultimă generație

21 Iul 2021   •   08:40
Rusia a prezentat un avion de luptă de ultimă generație

Președintele Vladimir Putin a inspectat un prototip al unui nou avion de vânătoare ușor Suhoi generația a cincea, pe care Rusia l-a prezentat la expoziția anuală MAKS, relatează Reuters.

Avionul de război „Șah mat” este poziționat drept rival al aparatului american F-35 stealth, a declarat Oleg Panteleiev, șeful agenției de analiză Aviaport.

Avionul de război va începe testele în 2023 iar un prim lot urmează să fie produs în 2026. Rusia intenționează să producă 300 de aeronave în 15 ani, odată cu începerea producției de serie.

Rostec, conglomeratul de stat aerospațial și de apărare al Rusiei, a declarat că avionul este greu de detectat și va avea costuri de operare reduse.

Șeful Rostec, Serghei Chemezov, a declarat că avionul va costa între 25 și 30 de milioane de dolari. Moscova aștepta cereri din partea țărilor din Orientul Mijlociu, regiunea Asia-Pacific și America Latină.

Sub conducerea lui Putin, Rusia a investit puternic în avioane militare și armament nou, atât pentru propriile forțe armate, cât și pentru a spori veniturile din exporturi de arme. Multe dintre noile sale arme se bazează în continuare pe tehnologia sovietică din perioada Războiul Rece.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vladimir putin