x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia avertizează că va reacţiona la activităţile NATO din Ucraina. Kievul respinge criticile

Rusia avertizează că va reacţiona la activităţile NATO din Ucraina. Kievul respinge criticile

27 Sep 2021   •   20:00
Rusia avertizează că va reacţiona la activităţile NATO din Ucraina. Kievul respinge criticile

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, luni, că va reacţiona în cazul în care Alianţa Nord-Atlantică îşi extinde infrastructura în Ucraina, în timp ce Guvernul de la Kiev a respins criticile, subliniind că are dreptul de a-şi urmări interesele proprii, informează agenţia Reuters.

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a afirmat că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre problema centrelor de instruire militară construite de NATO pe teritoriul Ucrainei. "Este clar că trebuie să reacţionăm la aceste lucruri. Am convenit că trebuie să aplicăm măsuri de retorsiune", a afirmat Aleksandr Lukaşenko.

La rândul său, Administraţia de la Moscova a avertizat că vor fi luate măsuri pentru apărarea Rusiei şi Belarusului. "Aceste măsuri au rolul garantării securităţii ţărilor noastre. Preşedintele Vladimir Putin a vorbit în mod repetat despre potenţiala extindere a infrastructurii NATO pe teritoriul Ucrainei, spunând că acest lucru ar fi depăşirea liniilor roşii de care a mai vorbit", a comunicat Kremlinul.

Ucraina a iniţiat săptămâna trecută exerciţii militare comune cu Statele Unite şi cu alte ţări membre NATO, în paralel cu manevre militare organizate de Rusia şi Belarus.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a respins criticile Rusiei. "Liniile roşii fixate de Vladimir Putin se limitează la frontierele Rusiei. Pe partea noastră de frontieră, stabilim noi ce trebuie să facem pentru protejarea intereselor poporului ucrainean, precum şi a securităţii Ucrainei şi a Europei", a afirmat Dmytro Kuleba.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin