x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia avertizează: Moscova va riposta faţă de statele care îşi închid spaţiul aerian!

Rusia avertizează: Moscova va riposta faţă de statele care îşi închid spaţiul aerian!

12 Mai 2014   •   14:52
Rusia avertizează: Moscova va riposta faţă de statele care îşi închid spaţiul aerian!

Orice stat care întreprinde măsuri ostile faţă de Federaţia Rusă, inclusiv închiderea spaţiului aerian, ar trebui să înţeleagă faptul că din partea Rusiei va urma un răspuns, a ameninţat luni Aleksei Puşkov, preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Duma de Stat (camera inferioară), citat de agenţia de presă Ria Novosti.

Ucraina şi România şi-au închis spaţiul aerian pentru un avion guvernamental rus, la bordul căruia se aflau vicepremierul Dmitri Rogozin, ministrul culturii Vladimir Medinski şi un grup de deputaţi, printre care şi Leonid Sluţki, şeful Comisiei pentru afacerile cu CSI din Duma de Stat, care figurează pe lista cu sancţiuni a UE, aminteşte agenţia menţionată de presă, potrivit Agerpres.

"Orice stat care întreprinde acţiuni ostile faţă de Rusia trebuie să pornească de la faptul că ar putea deveni obiectul unor represalii de acelaşi gen", a avertizat liderul parlamentar rus.

'Altfel zis, dacă există sentimentul că asupra Rusiei se poate exercita acum presiune, întrerupând zborurile membrilor guvernului său, cred că ar trebui să le arătăm că vor urma represalii', a afirmat Puşkov, în declaraţia sa pentru RIA Novosti.

Cu toate acestea, el nu vede necesitatea adoptării unui proiect de lege care să limiteze zborurile NATO în spaţiul aerian al Rusiei, estimând că puterea executivă de la Moscova ar putea lua măsuri adecvate în acest sens.

Rusia, în opinia sa, ar trebui să avertizeze Ucraina că astfel de interdicţii vor avea consecinţe.'Nu putem permite acestui guvern (al Ucrainei), care nu şi-a dovedit încă legitimitatea, să acţioneze astfel faţă de ţara noastră', a mai spus el, adăugând că, dacă astfel de practici vor continua, Rusia trebuie să-şi rezerve dreptul ca în orice moment să întrerupă zborul - fie prin închiderea spaţiului aerian pentru puterea nelegitimă ucraineană, fie să întoarcă avionul din zbor, aşa cum s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute cu avionul oficial rus, în zborul spre şi dinspre Chişinău la Moscova.

×