x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia: Detenția a șase marinari ucraineni a fost prelungită

Rusia: Detenția a șase marinari ucraineni a fost prelungită

17 Iul 2019   •   14:22
Rusia: Detenția a șase marinari ucraineni a fost prelungită

Arestul provizoriu pentru şase marinari ucraineni a fost prelungit miercuri cu trei luni de către un tribunal rus, care urmează să decidă în cursul zilei asupra celorlalţi 18 membri ai echipajelor ucrainene capturate în cursul incidentului din noiembrie trecut în Marea Neagră, în apropiere de strâmtoarea Kerci, informează Reuters.

Toţi cei 24 de marinari se aflau la bordul a trei nave ucrainene asupra cărora gărzile de coastă ruse au deschis focul şi le-au sechestrat în 25 noiembrie trecut înainte de a intra în strâmtoarea Kerci, care asigură legătura între mările Neagră şi Azov.

Autorităţile ruse susţin că ei au intrat în apele teritoriale ruse fără autorizaţie, o acuzaţie pe care Kievul o respinge.

Preşedintele rus Vladimir Putin a legat luna trecută soarta lor de cea a cetăţenilor ruşi aflaţi în închisoare în Ucraina.

Cei 24 de marinari ucraineni sunt încarceraţi de la arestarea lor, în pofida obiecţiilor emise de Tribunalul Internaţional pentru Dreptul Mării, care a cerut Moscovei, fără succes, punerea lor în libertate.

AGERPRES

×