x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia nu crede in miracole in privinta relatiilor cu SUA

Rusia nu crede in miracole in privinta relatiilor cu SUA

05 Dec 2017   •   13:02
Rusia nu crede in miracole in privinta relatiilor cu SUA

Rusia se aşteaptă la noi complicaţii în relaţiile cu SUA la începutul anului 2018, deoarece sunt posibile noi sancţiuni din partea Washingtonului împotriva Moscovei, a apreciat viceministrul de externe, Serghei Riabkov.

 

In opinia diplomatului, Washingtonul ar putea recurge noi "impulsuri distrugătoare" înaintea alegerilor prezidenţiale din Rusia, de anul viitor. Riabkov nu exclude aparitia unor noi "rapoarte în SUA, inclusiv despre legăturile unor oligarhi ruşi cu oficiali ai guvernului rus".

Relaţiile dintre Moscova şi Washington au intrat într-o perioadă comparabilă cu epoca Războiului Rece, a estimat Riabkov, vorbind la un forum pe tema "Rusia-SUA: Probleme şi perspective pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale". "Ingrijorator este gradul de negativitate faţă de Rusia şi cultivarea deliberată a sentimentelor antiruseşti în special în mass-media", a afirmat înaltul responsabil diplomatic rus.

El a menţionat că, la ora actuală, în relaţiile dintre cele doua puteri nu există reguli clare ale jocului, recunoscute de ambele părţi. "Una dintre caracteristicile unice ale actualei perioade din relaţiile cu SUA este lipsa unor reguli ale jocului inteligibile şi, cel mai important, recunoscute de ambele părţi, absenţa unui algoritm la care s-ar putea recurge în gestionarea crizelor ", a mai diplomatul

×
Subiecte în articol: relaţii razboi rece rusia sua