x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia nu garanteaza neamestecul in alegerile din SUA!

Rusia nu garanteaza neamestecul in alegerile din SUA!

23 Apr 2018   •   08:13
Rusia nu garanteaza neamestecul in alegerile din SUA!

Moscova nu va oferi Statelor Unite garantii unilaterale privind neamestecu in alegeri, a declarat ambasadorul special al MAE rus, Andrei Krutskih.

 

"Daca ambasadorul american Jon Huntsman chiar asteapta ca noi sa dam astfel de garantii, inseamna ca a gresit tara. Nu vor exista declaratii unilaterale, nu vor da asigurari in mod unilateral, dar mai ales, nu intentionam sa ne recunoastem vinovati pentru niste incidente in care ar fi implicata Rusia", a spus Krutskih.

Recent, ambasadorul SUA la Moscova, Jon Huntsman, a anuntat ca Washington este dispus sa reia discutiile legate de eventuale consultari pe tema securitatii cibernetice, daca Moscova va promite oficial ca nu va interveni in alegerile pentru Congresul american.

Amintind ca Rusia a declarat in repetate randuri ca nu si-a propus niciodata sa se amestece in treburile interne ale SUA sau sa influenteze, in vreun fel, procesul electoral din aceasta tara, Krutskih a aprecat ca, "in schimb, partea americana a intervenit de cel putin 85 de ori in afacerile altor state, inclusiv la noi".

"Daca ar fi sa ne ajungem la vreo intelegere, numai despre garantii reciproce. Ba mai bine despre garantii universale si reguli de comportament, ceea ce Moscova propune de mai multi ani. Rusia nu intentioneaza sa se supuna unor cerinte ultimative sau sa acorde garantii unilaterale", a adaugat diplomatul rus intr-un interviu acordat cotidianului Kommersant.

×