x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia, principala suspectă în doborârea zborului MH17

Rusia, principala suspectă în doborârea zborului MH17

24 Mai 2018   •   18:14
Rusia, principala suspectă în doborârea zborului MH17

O echipă internţională de investigaţii a declarat că a descoperit dovezi clare potrivit cărora sistemul militar de rachete al Rusiei a lansat racheta care a doborât zborul MH17 în 2014, scrie The Guardian.

Un Boeing 777 al liniei aeriene din Malaezia călătorea din Amsterdam către Kuala Lumpur când a fost doborât în zona de conflict din estul Ucrainei, pe 17 iulie 2014. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au fost ucise.

În 2016, anchetatorii au anunţat că au dovezi potrivit cărora sistemul BUK care a fost implicat în incident a trecut graniţa în estul Ucrainei din Rusia şi înapoi în Rusia, după ce avionul a fost doborât.

Pentru prima dată, anchetatorii au confirmat faptul că armata rusă a fost complice în doborârea avionului.

Oficialii din Rusia au negat orice implicare în incident, iar presa cu legături în Kremlin a lansat mai multe teorii care sugerează că Ucraina a fost responsabilă pentru doborârea avionului. Rusia a folosit votul de veto la ONU pentru a preveni un tribunal internaţional în care să se determine vinovatul, ceea ce înseamnă că un eventual proces va avea loc în Olanda, sub legea olandeză.  

×