x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia vrea să contribuie la lupta contra grupării Statul Islamic, acordând sprijin militar Siriei

Rusia vrea să contribuie la lupta contra grupării Statul Islamic, acordând sprijin militar Siriei

de Agerpres    |    15 Sep 2014   •   16:17
Rusia vrea să contribuie la lupta contra grupării Statul Islamic, acordând sprijin militar Siriei

Rusia va aduce "o contribuţie" la angajamentul militar internaţional contra jihadiştilor din Statul Islamic (SI), a anunţat luni ministrul rus de externe Serghei Lavrov, care participă la conferinţa internaţională privind securitatea în Irak de la Paris.

"Avem o contribuţie de adus la efortul comun, dar o vom face cu un obiectiv mai amplu: pregătirea unei analize profunde a acestei situaţii. Această contribuţie va fi destinată susţinerii guvernului irakian, pentru a ne asigura că este în măsură să combată teroriştii, pentru garantarea securităţii statului", a declarat Lavrov.

Moscova deja a anunţat în luna iulie că a început livrarea de elicoptere militare şi avioane de vânătoare Irakului.

"În mod similar, vom furniza un ajutor militar şi Siriei, care se confruntă, într-o măsură mai mică, cu o gravă ameninţare teroristă. Rusia este pregătită să participe la elaborarea de măsuri mai generale de luptă contra terorismului", a menţionat şeful diplomaţiei ruse.

Reprezentanţii comunităţii internaţionale, reuniţi luni la Paris în cadrul conferinţei internaţionale privind securitatea în Irak, s-au angajat să susţină lupta Bagdadului contra grupării jihadiste Statul Islamic (SI) "prin toate mijloacele necesare", inclusiv militare. Acest sprijin va fi adus "cu respectarea dreptului internaţional şi a securităţii populaţiei civile", au mai menţionat participanţii la reuniunea de la Paris.

×
Subiecte în articol: rusia siria serghei lavrov statul islamic