x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ruşii îşi strîng bagajul de la staţia de cercetare din Oceanul Arctic

Ruşii îşi strîng bagajul de la staţia de cercetare din Oceanul Arctic

de Ovidiu Ciutescu    |    09 Iul 2008   •   00:00
Ruşii îşi strîng bagajul de la staţia de cercetare din Oceanul Arctic

11:01 • Topirea banchizei de gheaţă din Oceanul Arctic provoacă bătăi de cap cercetătorilor ruşi. Conform AFP, o staţie polară de cercetare va fi evacuată din aceste motive.

Topirea banchizei de gheaţă din Oceanul Arctic provoacă bătăi de cap cercetătorilor ruşi. Conform AFP, o staţie polară de cercetare va fi evacuată din aceste motive.

EVACUARE. Banchiza pe care a fost amplasată staţia, situată la 120 de kilometri de arhipelagul norvegian Svalbard, s-a diminuat considerabil, de la o suprafaţă de 15 kilometri pătraţi în luna septembrie 2007, la 600 de metri pătraţi în prezent, potrivit postului norvegian de televiziune NRK. "Vom evacua de urgenţă staţia Nordul Polar", a declarat pentru NRK, Vladimir Strugaţki, vicepreşedintele federaţiei exploratorilor polari din Rusia. Cei 20 de cercetători ruşi au ajuns la staţia polară în septembrie 2007 şi urmau să rămînă pînă în septembrie 2008. Spărgătorul de gheaţă Mihail Somov urma să plece din portul Arhangelsk, din nordul Rusiei, pentru a-i lua pe oamenii de ştiinţă şi pentru a-i aduce pe continent, potrivit NRK.

 

×
Subiecte în articol: externe