x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rușii spun că sunt spionați

Rușii spun că sunt spionați

30 Iul 2016   •   19:30
Rușii spun că sunt spionați
Sursa foto: User:Colin

Serviciile de informaţii ruse au anunţat sâmbătă că reţelele de calculatoare a 20 de organizaţii, printre care agenţii de stat şi companii de apărare, au fost infectate cu softuri spion, apreciind că atacul a fost coordonat şi ţintit, relatează Reuters.

Serviciul federal de securitate (FSB) susţine că malware-ul folosit şi modul în care reţelele au fost infectate sunt similare cu cele utilizate în cazuri precedente de spionaj cibernetic în Rusia şi alte ţări. Agenţia nu a precizat pe cine suspectează că ar fi în spatele atacurilor.

"Resursele de tehnologia informaţiei ale agenţiilor guvernamentale, instituţii ştiinţifice şi militare, companii din industria de apărare şi alte entităţi implicate în infrastructuri cruciale au fost infectate", a anunţat FSB pe site-ul său într-un comunicat.

Anunţul FSB intervine după relatările privind atacurile cibernetice asupra Comitetului naţional al democraţilor (DNC) din SUA şi a comitetului de strângere de fonduri pentru candidaţii democraţi la Camera Reprezentanţilor.

Experţi în securitate cibernetică şi oficiali americani au spus că există dovezi că Rusia s-ar afla în spatele atacului informatic asupra DNC care a dus la scurgerea unor e-mailuri sensibile ale responsabililor partidului în scopul de a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA în favoarea republicanilor. Kremlinul a negat în mai multe rânduri orice implicare în incident.AGERPRES

×