x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe S-a descoperit cine a fost hackerul care a furat scenariul Game of Thrones din serverele HBO

S-a descoperit cine a fost hackerul care a furat scenariul Game of Thrones din serverele HBO

21 Noi 2017   •   19:35
S-a descoperit cine a fost hackerul care a furat scenariul Game of Thrones din serverele HBO

În luna august a.c. HBO a fost victima unui atac cibernetic de mare amploare in urma căruia au fost furate documente confidenţiale, printre care şi scenarii inedite ale serialului ''Game of Thrones".

Un pirat cibernetic iranian se află la originea atacului online ce a vizat în primăvara acestui an postul de televiziune HBO, care i-a permis acestuia să intre în posesia scenariului unui episod - pe atunci încă nedifuzat - din serialul "Game of Thrones", a anunţat marţi justiţia americană, citată de AFP. 

Potrivit serviciului de presă al procurorului federal din Manhattan, Joon Kim, care a publicat documentul ce va sta la baza procedurii de inculpare, autorul atacului este Behzad Mesri, care trăieşte în Iran şi a piratat în trecut diverse ţinte în contul guvernului iranian. 

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al procurorului a declarat că suspectul nu se află în custodia autorităţilor americane. 

Potrivit documentului publicat marţi, piratul cibernetic iranian, cunoscut sub pseudonimul "Skote Vahshat", a furat conţinuturi de pe serverele HBO între lunile mai şi august 2017, în special scenariul unui episod încă nedifuzat din serialul de mare succes "Game of Thrones". 

El a intrat de asemenea în posesia unor episoade nedifuzate din serialele "Curb Your Enthusiasm", "The Deuce", "Ballers", "Barry" şi "Room 1004", potrivit autorităţilor americane care au anchetat acel atac cibernetic. 

Hackerul iranian a cerut o despăgubire de 6 milioane de dolari în bitcoin, o monedă virtuală ale cărei tranzacţii permit păstrarea anonimatului, ameninţând că dacă postul HBO nu îi va achitat acea sumă atunci va publica pe internet 1,5 teraocteţi din conţinuturile furate. 

Postul HBO nu a achitat suma cerută la data limită fixată de hacker, 29 iulie, iar Behzad Mesri a început din ziua următoare să publice aceste conţinuturi pe internet. 

Cazul a fost intens mediatizat, însă identitatea piratului cibernetic a rămas până marţi necunoscută publicului larg. 

Procurorul american a formulat şapte capete de acuzare împotriva autorului prezumtiv, care va fi judecat inclusiv pentru furt, fraudă informatică şi tentativă de escrocare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Game of Thrones hacker