x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Saakașvili, în greva foamei

Saakașvili, în greva foamei

11 Dec 2017   •   20:10
Saakașvili, în greva foamei

Fostul președinte georgian, Mihail Saakașvili, a intrat în greva foamei pentru a protesta față de arestarea sa de către autoritățile ucrainene, care îl acuză că ar fi pus la cale o lovitură de stat cu sprijinul Rusiei.

Serviciile de securitate ucrainene au anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că au reușit să-l aresteze din nou pe fostul președinte georgian, după ce acesta scăpase inițial din mâinile polițiștilor veniți să-l aresteze. Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, a afirmat că opozantul în vârstă de 49 de ani, care denunță corupția puterii ucrainene, este acuzat că a vrut „să preia puterea prin forță” în timpul recentelor manifestații de la Kiev, cu susținerea Rusiei. „Saakașvili a anunțat că intră în greva foamei pe termen nelimitat”, a scris pe Facebook, între timp, jurnalistul și aliatul fostului președinte, Vladimir Fedorin. Concomitent, avocatul său a făcut declarații pentru Interfax-Ucraina și a afirmat că Saakașvili neagă „acuzațiile false” formulate împotriva lui. Într-o transmisiune video live pe pagina sa de Facebook, Saakașvili a arătat sute de susținători care strigau „rușine” în fața clădirii unde acesta se află în detenție.

 

Saakașvili a devenit opozant declarat al președintelui ucrainean Petro Poroșenko, după ce acesta i-a retras cetățenia ucraineană

Saakașvili, ajuns la putere în 2003, a condus Georgia timp de un deceniu.

×
Subiecte în articol: Mihail Saakaşvili