x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Săptămâna modei de la Londra se mută în online şi devine neutră din punct de vedere al genului

Săptămâna modei de la Londra se mută în online şi devine neutră din punct de vedere al genului

27 Apr 2020   •   14:48
Săptămâna modei de la Londra se mută în online şi devine neutră din punct de vedere al genului

Pentru prima dată în istoria evenimentului, organizatorii Săptămânii modei de la Londra vor lansa o platformă exclusiv digitală, dedicată atât profesioniştilor, cât şi fanilor, până în iunie 2021.

Decizia este un răspuns direct la recomandările de distanţare socială şi restricţiile de călătorie impuse în contextul pandemiei la nivel mondial.

De asemenea, decizia face din acest eveiment unul mult mai accesibil, întrucât toată lumea este invitată să vadă show-urile în mediul online.

Acest lucru se va traduce şi printr-un mai mare angajament din partea cumpărătorilor obişnuiţi, spun organizatorii, citaţi de Insider.com.

British Fashion Council, organizatorul Săptămânii modei de la Londra, va uni prezentările de colecţii feminine cu cele masculine, evenimentul devenind neutru din punct de vedere al genului.

Săptămâna modei de la Londra a fost organizată prima dată în 1984 şi întotdeauna colecţiile feminine şi cele masculine au fost prezentate separat.

Deciziile fără precedent sunt, potrivit specialiştilor, o schimbare majoră în lumea modei. Unirea colecţiilor înseamnă că numărul show-urilor va fi mai mic, însă de o mai bună calitate. Un număr mai mic de show-uri înseamnă că evenimentul va fi mai prietenos cu mediul şi va genera mai puţine deşeuri.

Noul format al Săptămânii modei de la Londra va continua până în aprilie 2021, iar platforma digitală va putea fi accesată din 12 iunie până în aceeaşi lună a anului viitor.

Mediafax

×