x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sateliţi lasanţi de "ţări inamice", descoperiţi deasupra Rusiei. Pe CINE acuză de spionaj şeful Comandamentului spaţial rus

Sateliţi lasanţi de "ţări inamice", descoperiţi deasupra Rusiei. Pe CINE acuză de spionaj şeful Comandamentului spaţial rus

13 Apr 2015   •   09:04
Sateliţi lasanţi de "ţări inamice", descoperiţi deasupra Rusiei. Pe CINE acuză de spionaj şeful Comandamentului spaţial rus

Rusia a descoperit în ultimele luni deasupra teritoriului său mai mulți sateliți de spionaj lansați de țări 'inamice' și programați pentru supravegherea 'materialului său militar', a afirmat șeful Comandamentului spațial rus, Oleg Maidanovici, într-un documentar difuzat de televiziunea rusă, potrivit AFP.

'Recent, specialiștii departamentului nostru de cercetare spațială au descoperit că au fost lansați noi sateliți. Aceștia au ca misiune recunoașterea materialului nostru militar pe teritoriul rus', a declarat Maidanovici, fără a preciza care sunt țările 'inamice' implicate în această acțiune.

Documentarul a fost difuzat duminică de canalul rus de televiziune Zvezda, controlat de Ministerul rus al Apărării, cu ocazia 'Zilei Spaţiului' ce marchează în Rusia primul zbor spaţial realizat de Iuri Gagarin la 12 aprilie 1961, scrie Agerpres.

Potrivit site-ului Zvezda, documentarul are ca temă războiul spaţial şi reţelele de sateliţi spion, pe un ton ce aminteşte de cursa spaţială dintre URSS şi SUA din anii 1960-70.

Pe fondul crizei ucrainene, relaţiile dintre Rusia şi Occident au cunoscut cea mai gravă deteriorare de la sfârşitul războiului rece, dar cooperarea spaţială continuă, în special în ceea ce priveşte dezvoltarea Staţiei Spaţiale Internaţionale.

×