x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal la Eurovision, Ucraina interzice intrarea reprezentantei Rusiei

Scandal la Eurovision, Ucraina interzice intrarea reprezentantei Rusiei

22 Mar 2017   •   16:27
Scandal la Eurovision, Ucraina interzice intrarea reprezentantei Rusiei

Iulia Samoilova, o tânără femeie cu handicap, aflată în scaun cu rotile, a fost selectată în urmă cu zece zile de Rusia pentru a interpreta la Eurovision o baladă romantică intitulată ''O flacără arde''. 

Acum însă serviciile speciale ucrainene (SBU) au interzis pentru o perioadă de trei ani intrarea pe teritoriul ucrainean a reprezentantei Rusiei la ediţia din acest an a concursului de muzică Eurovision, ce va avea loc la 13 mai la Kiev, pe motiv că a susţinut un concert în Crimeea, transmite miercuri France Presse. 

''Serviciile de securitate ucrainene au interzis intrarea Iuliei Samoilova pentru o perioadă de trei ani. Decizia tocmai a fost luată'', a declarat prin telefon pentru AFP o purtătoare de cuvânt a SBU, Olena Gitlyanska. 

''Decizia a fost luată ca urmare a informaţiilor primite cu privire la încălcarea legii ucrainene'', a adăugat purtătoarea de cuvânt. 

Un viceministru de externe rus, Grigori Karasin, a denunţat imediat decizia drept ''şocantă''. 

Selectarea ei a fost denunţată de unii ucraineni drept "provocare" rusă, pentru că a participat în 2015 la un concert în peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în primăvara anului 2014. 

Tânăra femeie de 27 de ani este cunoscută în special pentru că a cântat în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Soci, în 2014. 

Cunoscut pentru piesele sale siropoase, concursul Eurovision este cu regularitate agitat de tensiuni politice. În ceea ce le priveşte, Rusia şi Ucraina sunt la cuţite de la anexarea Crimeii de către Moscova, urmată de un conflict armat în estul Ucrainei, comentează AFP.AGERPRES

×