x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal și controversă în jurul femeii care ar fi slăbit 250 de kilograme

Scandal și controversă în jurul femeii care ar fi slăbit 250 de kilograme

25 Apr 2017   •   17:20
Scandal și controversă în jurul femeii care ar fi slăbit 250 de kilograme

Familia unei femei din Egipt considerată cea mai grea din lume, a acuzat medicii din India că au minţit cu privire la faptul că aceasta ar fi pierdut jumătate din greutate, după intervenţia bariatrică la care a fost supusă, şi că acum este forţată să părăsească spitalul, informează marţi DPA. 

Eman Ahmed, în vârstă de 36 de ani, care cântărea circa 500 de kilograme, a trecut printr-o intervenţie chirurgicală luna trecută, la spitalul Saifee din Mumbai. Ulterior, medicii au anunţat că ea a pierdut aproximativ jumătate din greutate. 

Sora sa, Shaimaa, a declarat că acest lucru este fals şi că medicii s-ar fi folosit de acest caz pentru publicitate. ''Totul este o minciună. Să-i ierte Dumnezeu pentru ce-au făcut... Eman nu a slăbit 240 de kilograme sau 260 de kilograme'', a susţinut femeia într-un mesaj video transmis luni prin social media. Starea de sănătate a lui Eman este critică - ea nu se poate deplasa sau comunica şi suferă de crize de epilepsie - însă medicii ar forţa externarea ei, pretinde Shaima. 

Spitalul, prin directorul instituţiei, Mufazzal Lakdawala, a negat acuzaţiile şi a publicat materiale video care o prezintă pe Eman uitându-se la televizor şi ascultând muzică, precizează sursa citată. 

''Eman este în stare bună şi va fi externată în următoarele zile. Riscurile asociate obezităţii au fost diminuate considerabil'', se arată într-un comunicat transmis marţi de instituţia medicală. ''Ea a pierdut mult din greutate, iar eu mi-am îndeplinit promisiunea că va fi capabilă să stea aşezată într-un fotoliu'', a declarat Lakdawala pentru cotidianul Mid-Day. 

Povestea acestei femei din Alexandria, care nu a părăsit casa de 25 de ani, a făcut înconjurul lumii şi l-a emoţionat pe un chirurg indian care i-a propus toamna trecută să o opereze. 

Graţie unei diete bazate pe lichide şi intervenţiei chirurgicale, femeia a pierdut treptat din greutate de la sosirea în India, la mijlocul lunii februarie, cu un avion de marfă în care a fost urcată cu ajutorul unei macarale. 

Sora sa şi spitalul au iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru a acoperi costurile transportului şi operaţiei. 

Deţinătoarea oficială al titlului de cea mai grasă femeie din lume este americanca Pauline Potter, cu o greutate de 293 kg în luna iulie a anului trecut înregistrată de Cartea Recordurilor.AGERPRES

×