x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sclavia femeilor ISIS

Sclavia femeilor ISIS

25 Mai 2015   •   14:13
Sclavia femeilor ISIS

Tinerele din teritoriile ocupate de Statul Islamic (ISIS) sunt controlate să fie virgine, evaluate la capitolul frumuseţe şi apoi vândute la licitaţie, reiese dintr-un raport ONU.

Zainab Bangura, reprezentantă a ONU trimisă să documenteze actele de violenţă sexuală comise de reprezentanţii Statului Islamic, spune într-un raport că sclavia sexuală a fost instituţionalizată în cadrul organizaţiei teroriste. Bangura a stat de vorbă cu femeile ajunse în taberele de refugiaţi, după ce au evadat din teritoriile controlate de ISIS în Irak şi Siria. „După cucerirea unei localităţi, femeile sunt separate de bărbaţi. Bărbaţii de peste 14 ani sunt împuşcaţi. Tinerele sunt dezbrăcate, li se verifică virginitatea, apoi li se evaluează mărimea sânilor şi gradul de frumuseţe”, scrie Bangura în raport. Potrivit mărturiilor adunate, tinerele care au trecut „testul” sunt apoi vândute la licitaţii cu strigare. În funcţie de frumuseţe, acestea sunt împărţite şeicilor, emirilor şi luptătorilor din ISIS. Unele sunt însemnate cu fierul, cu numele proprietarilor, potrivit raportului.

Una dintre femeile intervievate fusese vândută de 22 de ori, până să evadeze. O tânără de 22 de ani a fost arsă pentru că a refuzat un „act sexual extrem”, potrivit mărturiilor. 5.000 de tinere ar fi sclave, spune raportul.
 

×