x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scriitor din Mauritania, condamnat la moarte pentru renegarea profetului Mahomed

Scriitor din Mauritania, condamnat la moarte pentru renegarea profetului Mahomed

25 Dec 2014   •   22:02
Scriitor din Mauritania, condamnat la moarte pentru renegarea profetului Mahomed

Un tribunal din Mauritania a pronunţat joi condamnarea la moarte a unui blogger musulman în baza acuzaţiilor de renegare a profetului Mohammed într-un articol critic care a declanşat proteste de stradă, informează agenţia DPA, conform Agerpres. Curtea Penală din oraşul Nouadhibou, din vestul Mauritaniei a emis sentinţa în prezenţa inculpatului Cheikh Ould Mkheitir care a leşinat şi a fost dus la spital, precizează sursa citată.

Verdictul a stârnit rumoare printre localnicii aflaţi în afara clădirii tribunalului. Încă nu este clar dacă Mkheitir poate face recurs la hotărârea instanţei, relatează sursa citată.

Mkheitir, 28 de ani, a fost arestat în ianuarie, după ce articolul său a stârnit indignare în Mauritania. Mai multe mitinguri publice au avut loc la momentul respectiv denunţându-l pe scriitorul cu vederi de stânga şi cerând executarea lui, notează DPA.

Republica Islamică Mauritania, din nord-vestul Africii are o populaţie de 3,8 milioane de oameni, marea majoritate de religie musulmană.

×