x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Se desfăşoară exerciţii militare conduse de forţele americane în Scoţia

Se desfăşoară exerciţii militare conduse de forţele americane în Scoţia

26 Sep 2017   •   15:40
Se desfăşoară exerciţii militare conduse de forţele americane în Scoţia

Un imens exerciţiu militar care implică mii de trupe, vapoare şi avioane de luptă a fost lansat în Scoţia pentru a pregăti distrugerea rachetelor nucleare, scrie The Independent.

Secretarul Apărării, Michael Fallon, a spus că  exerciţiile "Formidable Shield" vor combate ameninţarea lansată de Coreea de Nord şi alte “state fără căpătâi”, în urma intensificării tensiunilor dintre Kim Jong-un şi Donald Trump.

Phenianul a lansat două rachete balistice deasupra Japoniei în ultima lună, după ce au făcut progrese semnificative în direcţia creării unei rachete capabile să transporte o armă nucleară.

Lansarea a avut loc la o zi după ce Statele Unite au trimis bombe şi avioane de luptă deasupra apelor de est ale Coreei de Nord pentru a trimite “un mesaj clar că preşedintele are multe opţiuni militare de apărare în faţa ameninţărilor”.

Forţele americane conduc exerciţiile de pe coasta Scoţiei, alături de trupe din Marea Birtanie, Canada, Franţa, Germania, Italia Spania şi Olanda.  Ministrul Apărării a afirmat că Formidable Shield este “unul dintre cele mai sofisticate şi complexe exerciţii aeriene care au avut loc vreodată în Marea Britanie”.

O Navă Regală 45 Distrugător şi două fregate de tip 23 s-au alăturat altor 11 nave, 10 avioane şi 3,300 de militari pentru exerciţiile militare care vor dura o lună. Aceştia vor lucra împreună pentru a detecta, urmări şi distruge rachetele balistice.

×
Subiecte în articol: scotia exercitii militare coreea de nord