x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ŞOCANT: Două surori din Marea Britanie pierd 25 de kg de piele în fiecare an! Se întâmplă o dată la 600.000 de oameni

ŞOCANT: Două surori din Marea Britanie pierd 25 de kg de piele în fiecare an! Se întâmplă o dată la 600.000 de oameni

01 Aug 2013   •   09:03
ŞOCANT: Două surori din Marea Britanie pierd 25 de kg de piele în fiecare an! Se întâmplă o dată la 600.000 de oameni

Emma şi Stacey Picken, două adolescente din Marea Britanie, pierd 25 de kilograme de piele în fiecare an din cauza unei boli foarte rare, care le face ca pielea să crească de şase ori mai repede decât este normal, relatează Daily Mail.

Boala de care suferă cele două surori se numeşte ichthyosis lammellaris, o afecţiune a pielii ce afectează 1 din 600.000 de oameni. Boala se manifestă printr-o creştere excesiva a pielii care ajunge să aiba aspectul unor solzi.

"Este dureros şi provoacă mâncărime. În fiecare zi ne dam cu cremă din cap până în picioare. Mă bucur că am o soră care ştie exact prin ce trec. Mergem înainte", a declarat Emma, în vârstă de 19 ani.

Părinţii celor două fete sunt purtători ai genei care cauzează această boală, însă nu şi-au dat seama până la naşterea Emmei.

"Fără tratament pielea în exces devine maronie şi crapă. Seamănă cu cea a reptilelor la atingere. Ne dăm cu cremă înainte şi după duşul de dimineaţă şi seară. Pierdem două ore cu treaba asta în fiecare zi. Vara este şi mai rău pentru că nu putem transpira, iar pielea devine foarte uscată şi avem mâncărimi", povesteşte Stacey, care recunoaşte că cei din jur se uitau urât la faţa lor la inceput, dar că în timp s-au obişnuit.

"Suntem foarte mandri de ele si este minunat ca sunt foarte apropiate, ele doua se inteleg cel mai bine, pentru ca stiu exact prin ce trece cealalta. Incearca sa isi continue viata cat de normal este posibil. Fac baie de doua ori pe zi si incearca sa isi hidrateze pielea mereu. Este mei greu pentru ca aceasta boala le afecteaza si pielea scalpului si se spala si pe cap de cel putin doua ori pe zi. daca pielea nu este hidratata si indepartata se formeaza un strat dur, care seamana cu niste solzi", a declarat tatăl celor două fete.

×