x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secretar general al NATO: "Felicit România pentru eforturile majore de a creşte bugetul pentru apărare la 2% din PIB în 2017"

Secretar general al NATO: "Felicit România pentru eforturile majore de a creşte bugetul pentru apărare la 2% din PIB în 2017"

17 Feb 2017   •   09:10
Secretar general al NATO: "Felicit România pentru eforturile majore de a creşte bugetul pentru apărare la 2% din PIB în 2017"
Sursa foto:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a felicitat România pentru "eforturile majore de a creşte bugetul pentru apărare la 2% din PIB în 2017", spunând că este un exemplu de urmat şi de alte state membre ale Alianţei Nord-Atlantice. 

"Felicit România pentru eforturile majore de a creşte bugetul pentru apărare la 2% din PIB în 2017. Într-o lume cu ameninţări complexe şi în evoluţie, este nevoie atât de bugete mai mari pentru apărare, cât şi de o mai justă împărţire a sarcinilor", a subliniat joi Stoltenberg, într-o declaraţie transmisă de serviciul de presă al NATO. 

"România oferă ambele - fiind un exemplu de urmat şi de către alţi Aliaţi", a mai precizat secretarul general al NATO. 

El a afirmat de asemenea că România dă dovadă de leadership prin găzduirea unei brigăzi multinaţionale, întărind prezenţa NATO în flancul sud-estic al Alianţei. 

"Salut călduros angajamentul puternic al României faţă de NATO, deopotrivă prin trupe şi prin buget", a spus Stoltenberg, scrie Agerpres.

Conform proiectului de buget pe anul 2017, România va aloca 2% din Produsul Intern Brut pentru Ministerul Apărării Naţionale. 

×
Subiecte în articol: jens stoltenberg nato PIB apărare buget