x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secretarul de Stat Rex Tillerson se separă de politica lui Donald Trump

Secretarul de Stat Rex Tillerson se separă de politica lui Donald Trump

28 Aug 2017   •   12:15
Secretarul de Stat Rex Tillerson se separă de politica lui Donald Trump

Dorind să sugereze că președintele Donald Trump nu reprezintă „valorile poporului american”, după recentele violențe din Charlottesville, Secretarul de Stat Rex Tillerson a declarat că „președintele vorbește pentru el”, duminică, a scris The Guradian.

Tillerson a răspuns la întrebări despre afirmația lui Trump potrivit căreia „multe părți” erau de vină când susținătorii supremației albilor și protestatarii antirasism s-au confruntat în Virgina pe 12 august. O persoană a murit și mai multe au fost rănite, după ce un suspect, susținător al supremației albilor, a intrat cu mașina în mulțimea de protestatari antirasism.

„Ai un grup de o parte care este foarte rău și un grup de cealaltă parte care este, de asemenea, foarte violent”, a spus Trump. Ambele părți includeau „oameni foarte răi”, a adăugat președintele SUA.

Întrebat dacă astfel de afirmații îi fac mai grea misiunea de a reprezenta America peste graniță, Tillerson a spus: „Nu cred că cineva se îndoiește de valorile poporului american sau de angajamentul guvernului american sau al agențiilor guvernamentale de a avansa aceste valori și de a le apăra.”. Când Secretarul de Stat a fost întrebat despre valorile președintelui, acesta a afirmat că ”președintele vorbește pentru el”.

Tillerson este cel mai recent membru al cabinetului Trump care a refuzat să apere reacțiile lui Donald Trump legate de violențele de la Charlottesville.

 

 

 

×