x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale din Afganistan s-au închis

Secţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale din Afganistan s-au închis

28 Sep 2019   •   17:40
Secţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale din Afganistan s-au închis

Secţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale din Afganistan s-au închis sâmbătă în contextul unor acuzaţii de fraudă şi al unei participări slabe, ceea ce creează temeri privind un rezultat incert care ar putea împinge această ţară şi mai mult în haos, transmit Reuters şi Xinhua.

Rezultatele preliminare sunt aşteptate nu mai curând de 17 octombrie, iar cele finale la 7 noiembrie, iar dacă niciunul dintre candidaţi nu obţine 51% din voturi, va avea loc un al doilea tur între candidaţii ieşiţi pe primele locuri.

Militanţi talibani au atacat mai multe secţii de vot cu scopul de a submina procesul electoral, dar măsurile drastice de securitate au împiedicat extinderea violenţelor.

Preşedinta Comisiei electorale independente, Hawa Alam Nuristani, a precizat că scrutinul, început la ora locală 07.00 şi încheiat la 05.00, a fost relativ paşnic şi a asigurat că toate acuzaţiile de fraudă vor fi analizate.

Mai multe explozii au avut loc sâmbătă în oraşele Kabul, Ghazni, Jalalabad şi Kandahar, la o oră după deschiderea secţiilor de votare în Afganistan. Talibanii au revendicat responsabilitatea pentru atacurile din Ghazni, Kabul şi alte câteva regiuni unde exploziile nu au fost confirmate imediat de autorităţi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: alegeri prezidentiale afganistan