x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful armatei elveţiene îşi face provizii pentru război: "Sunt sensibil la noile ameninţări"

Şeful armatei elveţiene îşi face provizii pentru război: "Sunt sensibil la noile ameninţări"

14 Apr 2014   •   10:26
Şeful armatei elveţiene îşi face provizii pentru război: "Sunt sensibil la noile ameninţări"

Şeful forţelor armate din Elveţia, general-locotenentul André Blattmann, declară că, de doi-trei ani, este "sensibil la noile ameninţări" în materie de securitate şi că îşi face provizii de apă minerală şi conserve în caz de război, relatează Newsnet, citat de Agerpres. După cum a dezvăluit într-un interviu apărut duminică în publicaţia de limbă germană Schweiz am Sonntag, general-locotenentul André Blattmann îşi face stocuri de apă îmbuteliată, conserve şi lemne de foc.

"De doi-trei ani sunt sensibil la noile ameninţări", a declarat şeful armatei elveţiene, întrebat despre problemele de securitate şi achiziţionarea de avioane multirol Gripen de către Confederaţie.

Eschivându-se de la un răspuns direct, generalul a pus accent pe importanţa proviziilor în caz de război.

Cea mai importantă, în opinia sa, este apa, dar nu apa carbogazoasă. El spune că şi-a făcut o rezervă de 30-40 de baxuri a câte şase sticle de apă (în jur de 300 de litri), plus o cisternă cu apă potabilă.

"Pentru nevoile de zi cu zi, o persoană are nevoie de cel puţin opt litri de apă - să bea, să gătească, să spele. Imaginaţi-vă pentru o clipă cât de multă apă va avea nevoie o familie pentru câteva zile. Poate că nu este inutil să le spunem oamenilor că este bine să aibă unele provizii pentru o situaţie de urgenţă la domiciliu", a mai spus André Blattmann.

×