x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful diplomaţiei ungare: Europa se confruntă cu cea mai mare ameninţare teroristă din toate timpurile

Şeful diplomaţiei ungare: Europa se confruntă cu cea mai mare ameninţare teroristă din toate timpurile

19 Iun 2017   •   16:33
Şeful diplomaţiei ungare: Europa se confruntă cu cea mai mare ameninţare teroristă din toate timpurile
Sursa foto: Kovács Attila/MTI/MTVA

Europa se confruntă cu cea mai mare ameninţare teroristă din toate timpurile, de aceea comunicarea şi acţiunea fermă sunt necesare pentru protejarea europenilor, a declarat luni ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, relatează MTI. 

Evenimentele recente au demonstrat că metodele anterioare de integrare au eşuat şi că există tensiuni uriaşe în societăţile europene, a afirmat Szijjarto în marja reuniunii miniştrilor de externe europeni de la Luxemburg. 

Toate politicile din Europa ar trebui să servească la restabilirea securităţii cetăţenilor săi, a mai spus şeful diplomaţiei ungare. 

Uniunea Europeană trebuie să ia măsuri împotriva terorismului şi a teroriştilor în loc să-i pedepsească pe cei care încearcă să oprească valul de migranţi şi să introducă măsuri reale pentru a proteja populaţia Europei, a adăugat Szijjarto. 

Londra a fost ţinta unui nou atac terorist în noaptea de duminică spre luni când un bărbat a intrat cu maşina în pietonii aflaţi în apropierea unei moschei situate în zona Finsbury Park, în nord-estul capitalei britanice, în timp ce credincioşi musulmani părăseau moscheea după rugăciunea de seară, relatează agenţiile de presă.AGERPRES

×