x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Segolene Royal are pretenţii de monarh. Ce le ordonă “supuşilor” ei

Segolene Royal are pretenţii de monarh. Ce le ordonă “supuşilor” ei

24 Apr 2014   •   19:59
Segolene Royal are pretenţii de monarh. Ce le ordonă “supuşilor” ei

Fosta parteneră de viaţă a preşedintelui francez Francois Hollande, Segolene Royal, devenită ministru al Energiei şi Ecologiei a fost criticată de curând pentru pretenţile pe care le are de la subalterni.

Socialista Segolene Royal a fost ridiculizată pentru faptul că a început să  aibă pretenţii de monarh, şi nu de politician aflat la conducerea unui minister. Astfel, fosta parteneră de viaţă a lui Francois Hollande le-a interzis femeilor cu care lucrează să poarte decolteuri adânci, iar întregului personal, să stea în picioare în prezenţa ei, scrie The Independent. Iar asta nu este tot.  Segolene, numită şi “Doamna de Fier” a Franţei, a interzis şi sărutul de curtoazie, înlocuindu-l cu o strângere de mână “Royală”.

Venirea socialistei sexagenare, luna trecută, în fruntea Ministerului Ecologiei, Dezvoltării durabile şi Energiei a început cu acest set de reguli de “bună purtare” draconice. Povestea noului “cod de comportament” a atins şi personalul de la reşedinţa ei, din Hotel de Roquelaure, un conac din secolul al XVIII-lea, din al 7-lea arondisment al Parisului, care a fost instruit să îl respecte necondiţionat, “în numele decenţei”, dezvăluie publicaţia Le Point.

Când publicaţia citată a cerut amănunte despre iniţiativa ei, Royal nu a negat dezvăluirile apărute în presă, dar a spus că “a fost doar o propunere internă, care nu necesită însă comentarii externe”...

Prinsă cu mâţa-n sac
Când Le Figaro a publicat o fotografie cu Royal purtând un decolteu adânc, presa franceză a vuit, mai ales că se aflase şi de noul cod vestimentar şi pretenţiile “monarhice” ale socialistei faţă de angajaţii ei. Segolene Royal a bătut în retragere, negând zvonurile legate de interzicerea decolteului la minister. Ulterior, pe Twitter, ea a scris: “Singurele instrucţiuni pe care le-am dat privesc folosirea cu mai multă rigoare a fondurilor publice  -  adică ceea ce francezii aşteaptă de la noi.”

Doamna ministru nu a negat însă şi “regulamentul de ordine interioară”, potrivit căruia toată lumea trebuie să se ridice în picioare când trece ea şi chiar că a cerut să fie pus un uşier care să anunţe personalul că ea urmează să intre într-un anumit birou, pentru ca angajaţii să aibă timp să se ridice în picioare.

Nu în ultimul rând, Royal a interzis şi fumatul în prezenţa ei, în curtea şi grădina ministerului, iar când ia masa în salonul său privat, accesul angajaţilor pe coridorul adiacent este “interzis”, pentru că “se produce mult zgomot”. Astfel, dacă Royal intră în salon să ia masa, angajaţii nu mai pot ajunge la cantina lor cât timp ea stă în salon. (S. Stancu)

×
Subiecte în articol: segolene royal