x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Seism de magnitudinea 6,8 în Myanmar

Seism de magnitudinea 6,8 în Myanmar

24 Aug 2016   •   16:29
Seism de magnitudinea 6,8 în Myanmar

Un cutremur cu magnitudinea 6,8 a avut loc miercuri în Myanmar, a anunţat Institutul american de geologie (USGS), fără să facă victime, conform primelor estimări.

Seismul, al cărui epicentru a fost la 84 de kilometri adâncime, potrivit institutului, a fost simţit în capitala thailandeză Bangkok şi la Rangoon, în Myanmar, transmite AFP.

Cutremurul a zguduit clădirile din Rangoon, capitala economică birmană, undele de şoc fiind simţite până la Calcutta (India).

Potrivit USGS, epicentrul a fost în regiunea Magway, la Chauk, un orăşel aflat la circa 200 de kilometri nord-vest de Naypyidaw, capitala administrativă a Myanmar.

"Am primit informaţii în privinţa unor pagube la mai multe pagode importante. Aşteptăm confirmarea echipelor de la faţa locului. Nu am fost anunţaţi că ar exista victime", a declarat AFP, sub acoperirea anonimatului, un şef al poliţei din Bagan, unde se află pagode ce reprezintă cunoscute destinaţii turistice.

În luna aprilie, un seism cu magnitudinea 6,9 s-a produs în nord-vestul ţării, fără să facă victime. Şi seismul respectiv a fost simţit în India, aminteşte AFP.AGERPRES

×
Subiecte în articol: cutremur Myanmar