x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Semnificaţia ascunsă a vestimentaţiei albe aleasă de Hillary Clinton pentru dezbaterea cu Donald Trump

Semnificaţia ascunsă a vestimentaţiei albe aleasă de Hillary Clinton pentru dezbaterea cu Donald Trump

20 Oct 2016   •   20:40
Semnificaţia ascunsă a vestimentaţiei albe aleasă de Hillary Clinton pentru dezbaterea cu Donald Trump

Candidata democrată la alegerile pentru Casa Albă a purtat la cea de-a treia dezbatere televizată un costum alb, alimentând zvonurile privind semnificaţia ascunsă pentru alegerea acestei vestimentaţii, scriu joi USA Today şi msn.com.

În timpul dezbaterilor televizate cu republicanul Donald Trump, candidata democrată a purtat ţinute de culoare roşie, la prima dezbatere, de culoare albastră la cea de-a doua dezbatere şi albă la ultima dezbatere, cea din Las Vegas.

Hillary Clinton a purtat, de asemenea, o ţinută albă şi la discursul de acceptare a nominalizării sale la Convenţia Naţională Democrată din luna iulie a acestui an.

Cotidianul american New York Times relata la acea dată că a fost vorba de una din cele trei culori ale mişcării de susţinere a dreptului de a vot al femeilor în America.

New York Times relatează, de asemenea, că Geraldine A. Ferraro a purtat tot o ţinută albă când a acceptat nominalizarea pentru a deveni prima femeie aspirantă la funcţia de vicepreşedinte al SUA, din partea unui mare partid politic american, în cadrul Convenţiei Democrate din 1984.

Potrivit USA Today şi New York Times, cele trei culori alese de Hillary Clinton pentru dezbaterile cu Donald Trump reprezintă alegeri vestimentare deliberate pentru invocarea patriotismului şi a luptei istorice a femeilor pentru egalitate politică în America.AGERPRES

×