x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sergei Lavrov aruncă acuzaţii violente la adresa lui Donald Trump în conferinţa de bilanţ

Sergei Lavrov aruncă acuzaţii violente la adresa lui Donald Trump în conferinţa de bilanţ

15 Ian 2018   •   18:09
Sergei Lavrov aruncă acuzaţii violente la adresa lui Donald Trump în conferinţa de bilanţ

Ministrul de Externe al Rusiei, Sergei Lavrov, a folosit conferinţa de bilanţ pentru 2017, de la începutul anului, pentru a acuza SUA pentru “devalorizarea” legilor internaţionale şi instituţionale. Conferinţa de presă a avut loc luni, la Moscova, scrie The Independent.

 “Din nefericire, colegii noştri americani şi aliaţii lor continuă să-şi dorească să impună propriile puncte de vedere bazându-se exclusiv pe diktat şi ultimatum. Nu vor să asculte punctele de vedere ale altor centre ale politcii mondiale”, a acuzat Sergei Lavrov, adăugând că “ei (americanii) nu vor să recunoască realitatea unei lumi multipolare”.

Lavrov a subliniat faptul că anul 2017 a fost un an “complicat” din cauza “numeroaselor focare de tensiuni din diferite regiuni ale lumii” şi “ameninţărilor venite din partea Washingtonului”. Aceste lucruri, în opinia sa, “au agravat serios situaţia”,dând ca exemplu criza din Peninsula Coreeană.

În ciuda acestor acuzaţii violente venite din partea Rusiei, în prezent, mai mulţi membrii de campanie ai lui Donald Trump se află în atenţia unei anchete pentru suspiciune de “coliziune” cu Rusia în timpul alegerilor din SUA.

“Acţiunile administraţiei actuale sunt, din nefericire, în linia administraţiei Obama, în pofida liniei preşedintelui Trump din timpul campaniei electorale. În unele domenii, el exercită chiar mai multă presiune”, a adăugat Sergei Lavrov.

×